DGI certificering i vores STU

Siden august 2018 har vi været i gang med et DGI certificeringsforløb sammen med DGI Storstrømmen

”STU i bevægelse med naturen”

 

 

 

Certificeringsforløbet er opdelt i 6 moduler – 3 i 2018 som vi har gennemgået og 3 i vinteren og foråret 2019 med afsluttende fest 4. juni.

 

NSV’s mål med DGI certificeringen er, at vores STU har en stærk profil på bevægelse, trivsel og læring, der vil smitte af på al vores undervisning.

Det skal være sjovt og udfordrende at tage sin STU hos os! Inspirerende og OK at fejle for at udvikle sig og senere at lykkes. Så er vi vores DGI certificering værdig.

 

Igennem dette læringsforløb får vi (ledelse og personale) et fælles sprog og forståelse for, hvordan vi får natur og bevægelse på alle mulige måder ind i undervisningen og hermed motiverer vores unge STU elever til at have natur og bevægelse i deres daglige liv – også i fritiden.

 

Teori, praksis og ”hjemmearbejde”

Vi har fået udarbejdet en strategiplan for implementering af bevægelseskulturen i vores uddannelse. Vi har fået megen viden, inspiration og mange redskaber som fx refleksionsguide, vækstguide mm. Vi er i gang med at skabe et godt netværk til foreninger og pårørende.

Og alt dette i en fælles ånd og med fælles fodslaw – i de rette rammer!!

 

Vores egne naturbaser på Aktivitetsgården

Vi lærer også, hvilke sikkerhedshensyn, vi skal tage i forbindelse med at vi er i gang med at bygge de helt rigtige fysiske ”RUM” til de forskellige aktiviteter ude som inde.

Hvilket underlag skal vi vælge, hvilken størrelse, hvilke og hvormange rekvisitter vi skal bruge (køller, bolde, forhindringer…) og meget meget mere.

Og til sidst men ikke mindst, hvordan vi reflekterer og evaluerer på de enkelte aktiviteter under og efter implementeringen.

Så ved at kigge tilbage, retter vi blikket fremad! Og lykkes!

 

Modul 4 – Ude i naturen d. 10. januar 2019 – klik her